Home » Turn Nieuws

Turn Nieuws

GTV de Badhoeve turnt eerste wedstrijd tegen andere club

Een aantal turnsters in hun nieuwe turnpakje.

Na het succes van de onderlinge turnwedstrijden in 2009 en 2010, vonden trainsters Sophie en Lois het tijd voor een wedstrijd tegen een andere turn club. Zondag 5 juni is de grote dag; de turnsters van 6 jaar en ouder van GTV de Badhoeve zullen een wedstrijd turnen tegen V&V Osdorp.

In de turnsport zijn de meeste wedstrijden individueel. Alleen in de hogere niveaus worden er teamwedstrijden georganiseerd. Dat is heel jammer, want samen werken aan goed resultaat is juist hartstikke leuk en leerzaam. Daarom hebben de trainsters van GTV de Badhoeve en V&V Osdorp de handen ineen geslagen en wordt een teamwedstrijd voor deze recreatieve turnsters georganiseerd.

Er wordt op vier verschillende niveaus gestreden om de gouden plak. De wedstrijd zit als volgt in elkaar; er wordt op vier toestellen geturnd. Op elk toestel worden door ieder teamlid zes onderdelen uitgevoerd. In de eindscore worden de moeilijkheidsgraad van de onderdelen, de (technische) uitvoering en de presentatie meegenomen. Dit houdt in dat hoe moeilijker de geturnde onderdelen, hoe hoger de score. Eveneens zal een goede technische uitvoering een hogere score opleveren. Tot slot is het ook van belang hoe het team zich presenteert. Dit houdt in dat het team zich uitstrekt alvorens een onderdeel uit te voeren, zich netjes en rustig op de wedstrijdvloer gedraagt en allemaal gelijke kleding draagt. Dit laatste was in eerste instantie een probleem; GTV de Badhoeve beschikte niet over voldoende pakjes voor de turnafdeling. Inmiddels hebben de meiden (van hun ouders) een prachtig mooi turnpakje gekregen met de kleuren van de turnvereniging. Dit pak kunt u op de foto hierboven bewonderen.

Ik nodig iedereen van harte uit om te komen kijken naar deze wedstrijd. De wedstrijdindeling zal t.z.t. op www.gtvdebadhoeve.nl komen te staan.

wedstrijdboekje

bron:  (pagina 14/15)

 


 

Goud voor Syd, Lotte, Sanne en Nerys         

Zaterdag 3 juli vond in gymzaal Het Voortouw de onderlinge wedstrijd turnen plaats van GTV De Badhoeve. Al maanden werd er door de meiden keihard geoefend en deze zaterdag was het dan zo ver; iedereen mocht haar oefening laten zien aan het publiek.

Er werd geturnd in vier niveaus: R1, R2 (6-7 jaar), R2 (8-10 jaar) en R3. R1 is ‘het moeilijkst’ en R3 ‘het makkelijkst’. Het was voor velen behoorlijk lastig alle oefeningen op de vier onderdelen sprong, brug, balk en vloer te onthouden. In niveau R1 streden vijf meiden tegen elkaar. Een salto op sprong was toch wel het hoogtepunt bij deze vijf meiden. Allen hebben deze moeilijke sprong tot stand geturnd. Het bleef spannend tot het laatste moment, maar uiteindelijk eindigde Syd Peters op 1, Quinty van Kemenade op 2 en Pien van den Broek op 3. Ook in niveau R2 (6-7 jaar) was het erg spannend. In deze groep zaten zes meiden, waarvan er een aantal nog niet zo lang op turnen zitten. Ze hebben het enorm goed gedaan. Lotte Schumacher greep het goud, Femke de Wit kreeg een zilveren medaille om haar nek en Quinty Dunk mocht het brons in ontvangst nemen. In niveau R2 (8-10 jaar) waren er een aantal afgehaakt. Ze moesten de strijd dus met z’n vijven aangaan. Sanne Aerts stak er met kop (én schouders?) bovenuit, want met meer dan vier punten verschil op Emilie Jansen greep zij het goud. Rowan Gebuis kreeg de bronzen medaille. Voor de jongste meisjes was deze dag extra spannend, want zij hadden nog nooit meegedaan met een turnwedstrijd. Nerys Salt won goud terwijl ze zelfs een 10 had gescoord op het onderdeel sprong. Ook Tamara Leurs, die de zilveren medaille won, had een 10 op het onderdeel sprong gescoord. Derde werd Luisa Gambirasi. Het was een superleuke wedstrijd met veel gymnastische hoogtepunten. Dat belooft wat voor het 45-jarig jubileum van GTV de Badhoeve, dat plaatsvindt op 6 november 2010. Meiden; ALLEMAAL HARTSTIKKE GOED GEDAAN!! Tot volgend seizoen!