Home » RG Nieuws

RG Nieuws

 

GTV De Badhoeve succesvol tijdens NK in Sporthallen Zuid te Amsterdam

 

BADHOEVEDORP - Een stevige delegatie gymnastes van GTV De Badhoeve nam afgelopen weekend op 25 en 26 juni deel aan de Nederlandse kampioenschappen ritmische gymnastiek in Amsterdam. En met succes!

Etteke Mojet: "Tijdens deze kampioenschappen werden de finales gedraaid op het hoogste niveau (A-lijn) en het niveau daaronder (B-lijn). Er werd een allround-competitie gedraaid en tegelijk onderdeelfinales.


A-lijn individueel
Bij de senioren, cat. 1A, kon Roxanne Stoffer helaas vanwege een blessure niet meedoen. Bij de junioren, cat. 2A, werd De Badhoeve vertegenwoordigd door twee gymnastes. Hier hadden Li Ling Kassing en Julienne Zwering zich gekwalificeerd voor de finale.

Julienne, ook niet geheel gevrijwaard van een blessure, haalde er uit wat er in zat. In de allround-competitie eindige Julienne met een puntentotaal van 56.875 op een verdienstelijke 7e plek. Haar beste oefening was die met bal, goed voor een mooie 5e plek (14.95).

De verrassing voor De Badhoeve kwam van de kant van de kersverse clubkampioene Li Ling Kassing. Zij is nog slechts eerstejaarsjunior en voor veel eerstejaarsjunioren is deelname aan de NK-finale niet een vanzelfsprekendheid. Als je dan meedoet en in de allround-competitie en 3e wordt is dat echt goed. Uiteraard hadden haar trainsters dit doel na de laatste halve finale al voor ogen, maar van doelstellingen moet je maar afwachten of ze gehaald worden.

Na drie oefeningen leek Li Ling zelfs op het zilver af te stevenen maar een verslapping in de laatste oefening deed haar kans daarop verdwijnen. Li Ling's puntentotaal bedroeg 63.275, goed dus voor de 3e plek en een bronzen medaille in de allround-competitie.

Bij de gelijktijdig gehouden onderdeelfinales behaalde zij nog meer eremetaal. Li Ling begon met hoepel. Die oefening verliep niet vlekkeloos en was goed voor de 6e plaats (16.00). Een uitstekende bal- en knotsoefening leverde twee keer zilver op (17.10 en 16.00). De score voor lint, op de vorige wedstrijd nog haar beste onderdeel, was nu slechts 14.175, goed voor de 7e plaats.


A-lijn groepen
Zondag was het de beurt aan de groepen in de A-lijn. Het leverde De Badhoeve zowaar een kampioensploeg op met de juniorengroep 2A.

De seniorengroep 1A bestaat uit: Julia Heres Diddens, Christine Oppedijk, Julienne Zwering, Lisa Snijders, Maaike Oppedijk en deze behaalde een 3e plek. Dit ondanks de afwezigheid van Roxanne Stoffer en de eigenlijk geblesseerde Julienne Zwering. Roxanne werd goed vervangen door Maaike. Zij is net als Julienne eigenlijk nog junior. Dat deze groep eigenlijk maar een kleine achterstand heeft op de nummers 1 en 2 viel iedereen erg mee. De groep is nog erg jong met nu nog twee junioren in de seniorenploeg.

De echte juniorenploeg 2A met daarin: Maaike Oppedijk, Laura Markus, Anastasia Peer, Arjanne Jansma en Li Ling Kassing veroverde verrassend het goud. Een 1e plek voor ook deze nog jonge juniorenploeg, want er zit geen enkele ervaren derdejaars junior in deze groep. Natuurlijk werden er foutjes gemaakt, maar de concurrentie maakte meer fouten. Met een mooie score van 15.450 trokken zij de overwinning naar zich toe. Zo werd deze jonge juniorenploeg opeens een heuse kampioensploeg!


B-lijn individueel
Bij de junioren 2B wist Celine Klaphake heel fraai beslag te leggen op de 2e plek. Bij de B-lijn worden geen aparte onderdeelfinales gehouden, maar toch zijn de plaatsingen wel interessant. Op het onderdeel hoepel was Celine namelijk de sterkste van het hele veld. Met bal was ze 4e. Knots leverde een 3e plek op en het laatste materiaal nogmaals een 3e plek.

Bij de duo's categorie 4 waren Lajla Dros en Femke van Weldam in vorm. Zij lieten een foutloze hoepeloefening zien, die de zilveren medaille opleverde. Een extra goede prestatie, want Femke was in het begin van het seizoen drie maanden uitgeschakeld door een handblessure.

Het duo Loren Mauer en Bryce van der Voort kwam uit in 3B. Zij waren als 9e de finale binnengekomen, op zich al een goede prestatie. Zij konden zich zelfs nog een plek verbeteren en eindigden als 8e van Nederland.


B-lijn groepen
In categorie 1B hadden zes groepen zich geplaatst voor de finale. Na de voorwedstrijden was al duidelijk dat vier van hen, waaronder de Badhoeve-groep, zouden gaan strijden om de drie podiumplaatsen. Door het uitvallen van Celine Klaphake werd op het laatste moment reserve Julia Heres Diddens ingezet.

Julia, na haar brons van zaterdag, wist nu samen met Eva Herngreen, Tamara Singer, Nikita Indijk en Indira Indijk een prima baloefening neer te zetten, waarmee zij opnieuw brons won, slechts 0.20 achter het zilver.

Amy Caris, Loren Mauer, Bryce van der Voort en Lajla Dros waren als 2e de finale binnen gekomen. De 15 groepen in categorie 3 waren echter erg aan elkaar gewaagd. De Badhoeve-groep heeft de afgelopen maand slechts drie keer voltallig kunnen trainen. Mede daardoor en toch wat onder de indruk van de ambiance in Sporthallen Zuid konden de 4 Badhoeve-meisjes de verwachtingen niet helemaal waarmaken. Hun hoepeloefening was goed voor de 6e plaats, een mooie prestatie.


Einde seizoen
De Badhoeve gymnastes kunnen terugkijken naar een leuk en mooi seizoen. Aan het einde enkele mooie klasseringen op het NK. Het was een leerzaam seizoen ook met bijvoorbeeld een zware trainingsstage van Natalia Godunko. De meeste meiden zullen de laatste trainingen afwerken en uitzien naar de zomervakantie."

Bron: 

 
 

 

Cheyenne Stoffer en Kate Dorlandt Nederlands kampioen  
 

woensdag 6 april 2011 11:32

BADHOEVEDORP - Cheyenne Stoffer en Kate Dorlandt (7) kwamen op zondag 3 april in actie tijdens het Nederlandse kampioenschap ritmische gymnastiek -8 jaar.
Cheyenne en Kate wisten als gymnastes van GTV De Badhoeve goud te veroveren in Nieuwegein en zijn nu Nederlands kampioen, met een overtuigende duo-oefening.

 

Bron:

 


 

Gymnastes van GTV De Badhoeve naar halve finale
 

Foto: Loren Mauer en Bryce van der Voort.

dinsdag 22 maart 2011 14:02

BADHOEVEDORP - Acht leden van GTV Badhoeve kwamen in actie op de tweede voorwedstrijd in het B-niveau in Barendrecht, waar plaatsing voor de halve finale op het spel stond. Zeven van hen slaagden in deze missie; Celine Klaphake en Julia Heres Diddens wonnen zelfs zilver en brons. Tegelijkertijd kwamen de C-groepen van GTV De Badhoeve in actie in Hardegaryp. Hier was een vierde plaats het beste resultaat.

Etteke Mojet: "De wedstrijd in Barendrecht startte met categorie 2B. Celine Klaphake was al zeker van plaatsing voor de volgende ronde door het winnen van de gouden medaille op de eerste voorwedstrijd in Badhoevedorp. Zij kon daarom vrijuit draaien en ook een aantal risicovolle gooien met lint uitproberen. Hoewel deze nog niet vlekkeloos werden uitgevoerd, kreeg zij een hoge score van de jury, goed voor de zilveren medaille.

In categorie 1B draaide Julia Heres Diddens een stabiele wedstrijd. Na haar zilveren medaille op de eerste wedstrijd, wist zij nu beslag te leggen op het brons. Clubgenootje Tamara Singer kwam als 10e de wedstrijd binnen; alleen een plaats bij de top-9 zou recht geven op een halve finaleplaats. Tamara begon met een uitstekende lintoefening, goed voor de 5e plaats. Met een zenuwachtige knotsoefening zakte zij naar de 8e plaats. Desondanks wist zij zich nog net te plaatsen voor de volgende ronde.

De derde Badhoeve-gymnaste Nikita Indijk had op de eerste wedstrijd al een te grote achterstand opgelopen om nog kans te maken op de volgende ronde. Hierdoor kon zij een ontspannen wedstrijd draaien, uiteindelijk goed voor de 12e plaats. In categorie 4B was Badhoeve-lid Lajla Dros in vorm. Met twee prima oefeningen eindigde zij op de 5e plaats, ruim voldoende voor de halve finale. Als afsluiting van de dag kwamen de duo's van categorie 3B in actie. Loren Mauer, Bryce van der Voort en Sybille Hopmans lieten twee knots- en twee lintoefeningen zien. Met alle vier de oefeningen mogen zij door naar de volgende ronde.

Hardegaryp
In Hardegaryp werd de eerste plaatsingswedstrijd gehouden voor de groepen in het C-niveau. Twee Badhoeve-groepen kwamen in actie die beide een touw- en een hoepeloefening lieten zien. Vorig seizoen behaalden deze groepen in het D-niveau op elke wedstrijd een podiumplaats en promoveerden daarmee naar het C-niveau. Hier bleek de concurrentie een stuk sterker te zijn. De 2C-groep eindigde niettemin op de vierde plaats met hoepel en op de zesde plaats met touw. De 3C groep werd met beide oefeningen 6e.
Voor meer info: www.gtvdebadhoeve.nl."

 

Bron:

 


 

Opnieuw eremetaal voor GTV De Badhoeve tijdens Districtskampioenschappen in Aalsmeer
 
      

 

dinsdag 8 maart 2011 08:02
BADHOEVEDORP - Zaterdag 5 maart vond in Aalsmeer het Districtskampioenschap plaats voor de groepen AB-niveau en individueel A-niveau. GTV De Badhoeve was ruim vertegenwoordigd met vier groepen en zes individuele meisjes. Het resultaat van twee gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles biedt veel perspectief voor de landelijke wedstrijden.

Etteke Mojet: "De AB-selectie van GTV De Badhoeve heeft net een zware trainingsstage achter de rug. Natalia Godunko, Europees kampioene in 2005 en 7e op de Olympische Spelen in Beijing was acht dagen in Badhoevedorp om de Badhoeve-leden en trainsters bij te scholen.
Met twee trainingsblokken per dag vol oefeningen voor conditie, krachttraining, lenigheid en materiaaltechnieken liet de 26-jarige Oekraïense zien dat de Badhoeve-meisjes nog veel meer mogelijkheden in zich hebben. Haar motto is: 'wie hard werkt, zal ook oogsten'.
.
Hoewel een week training te kort is om direct resultaat te zien en de meisjes ook zichtbaar vermoeid waren, gingen zij vol goede moed de wedstrijd in. Bij de groepen was er dan ook meteen succes voor GTV De Badhoeve: de 2A-groep met Laura Markus, Li Ling Kassing, Anastasia Peer, Arjanne Jansma en Maaike Oppedijk won goud met hun touwoefening.

Ook de 1B-groep bestaande uit Eva Herngreen, Tamara Singer, Indira en Nikita Indijk en Celine Klaphake won goud. Er was zilver voor de 1A-groep: Lisa Snijders, Roxanne Stoffer, Julienne Zwering, Christine en Maaike Oppedijk en Julia Heres Diddens. Als laatste kwam de hoepel-groep van categorie 3 in actie. Loren Mauer, Bryce van der Voort, Amy Caris en Lajla Dros eindigde op de vierde plaats met slechts 0.025 achterstand op de bronzen medaillewinnares.

Het beste individuele resultaat kwam van Li Ling Kassing. Haar lintoefening was zelfs goed voor de eerste plaats in categorie 2A. In het algemeen klassement won Li Ling de zilveren medaille. Anastasia Peer werd in deze categorie 6e, Laura Markus 9e en Julienne Zwering, die slechts twee oefeningen deed, 12e.

Roxanne Stoffer won in het Districtskampioenschap 1A de bronzen medaille. In het algemene klassement eindigde zij op de 5e plaats. Ook het duo Amy Caris/Lajla Dros won brons met hun touwoefening in 3A.
De volgende wedstrijd voor het A-niveau zal gehouden worden op zondag 27 maart in Deventer. Daar zullen ook de meisjes uit de andere districten de strijd aangaan met de Badhoeve-meisjes."
Voor meer info:
www.gtvdebadhoeve.nl.

Foto 1: Laura Markus
Foto 2: Groep 3, 2a, 1a, 1B 
Foto 3: Li Ling Kassing

 

Bron:


Goud, zilver en brons voor de gymnastes van GTV De Badhoeve in Utrecht
 
 
                                

woensdag 2 februari 2011 08:07

BADHOEVEDORP - Zaterdag 29 januari vond in Utrecht de 2e districtswedstrijd plaats voor het B-niveau. De elf deelneemsters van GTV De Badhoeve maakten er een prijzenfestijn van, want zij wonnen 2 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles.

Etteke Mojet: "Celine Klaphake kwam als eerste Badhoeve-lid in actie. Hoewel het hele deelnemersveld veel fouten maakte en ook Celine geen overtuigende wedstrijd draaide, wist zij toch het podium te halen met een derde plaats.
In categorie 1B hoorde Julia Heres Diddens bij de medaillekandidaten. Julia draaide een goede wedstrijd met twee nieuwe oefeningen. De score viel echter tegen waardoor zij genoegen moest nemen met de zesde plaats. Tamara Singer werd hier 9e en Nikita Indijk 12e.

De jongste meisjes van categorie 5 kwamen voor het eerst in actie. De 7-jarige Cheyenne Stoffer, Kate Dorlandt en Lavita Werner hadden de laatste weken hard getraind op hun duo-oefening met hoepel. Het resultaat was dan ook te zien. Cheyenne kwam twee keer succesvol in actie: zij won met Kate de gouden medaille en met Lavita de zilveren medaille.

In categorie 4 zou Lajla Dros in actie komen met Femke van Weldam. Door een blessure van Femke moest de reserve Cheyenne Stoffer in actie komen. Lajla en Cheyenne hebben weinig samen kunnen trainen. Niettemin lieten zij een uitstekende oefening zien: Cheyenne mocht daarom voor de derde keer op het podium gaan staan. Het Badhoeve-duo won overtuigend goud.

Als laatste kwam categorie 3B in actie met twee duo-oefeningen. Door ziekte van Sybille Hopmans en door alle jubileumactiviteiten van GTV De Badhoeve hadden de duo’s hun oefening pas net aangeleerd. De drie Badhoeve-leden lieten dit echter niet merken. Loren Mauer en Bryce van der Voort wonnen zelfs brons met hun duo-knotsoefening.

Ook de meisjes van het C-niveau kwamen in actie. Tamara Mijatovic draaide een goede wedstrijd in categorie 4C waar zij op de 10e plaats eindigde in een veld van 20 meisjes. Dara van Vliet eindigde op de 13e plaats in 3C. Bij de duo-hoepel oefening behaalden de twee Badhoeve-meisjes de 8e plaats.
Al deze resultaten bieden veel perspectief voor de eerste landelijke wedstrijd die op zondag 13 februari in SportPlaza De Sporthoeve zal plaatsvinden. Zie ook:
www.gtvdebadhoeve.nl."

 

Bron:

================================================================================================================

Zilver voor Celine door prima hoepeloefening

                                  

Femke van Weldam (links) heeft een bronzen medaille gewonnen.                                                    Julia Heres Diddens heeft een bronze medaille gewonnen.
Naast haar staat Lajla Dros. (Foto: pr)
 

BADHOEVEDORP - Tien ritmische gymnasten van De Badhoeve deden zaterdag 11 december in Woubrugge mee aan de eerste districtswedstrijd voor het B-niveau. Het resultaat: een zilveren en twee bronzen medailles.

Celine Klaphake liet in de categorie 2B een prima hoepeloefening zien. De baloefening, net nieuw, verliep nog niet naar wens. Niettemin was het puntentotaal van Celine goed voor de zilveren medaille. Charlotte Hopmans liet twee mooie oefeningen zien, waarmee zij eindigde als negende.

Julia Heres Diddens behaalde voor haar hoepeloefening in categorie 1B de topscore van de dag: 18.316 punten. Zij won in het totaalklassement de bronzen medaille. Tamara Singer eindigde op de zesde plaats en Nikita Indijk, net gepromoveerd uit het C-niveau, werd twaalfde.

In categorie 4 lieten Femke van Weldam en Lajla Dros een uitstekende oefening zonder materiaal zien. De knotsoefeningen verliepen nog erg onzeker, maar het eindresultaat mocht er zijn: Femke won de bronzen medaille en Lajla eindigde op de vierde plaats.

Bryce v.d. Voort, Sybille Hopmans en Loren Mauer moesten in categorie 3B ieder twee nieuwe oefeningen laten zien. Ze hadden last van zenuwen en dat was vooral te zien bij de baloefening. Bryce eindigde als zesde, Sybille als tiende en Loren als twaalfde. De volgende wedstrijd is 29 januari.

 

Bron:

======================================================================================================================================

De Badhoeve op de rode loper

Tijdens de einddans wapperen de deelnemers met hun jubileumvlaggetjes. (Foto: pr)

BADHOEVEDORP - Een meterslange rij stond zaterdag voor de Sporthoeve om de Glitter glamour gym bling van gym- en turnvereniging De Badhoeve te bekijken. De rode loper was uitgerold in de sporthal, want de vereniging vierde dat zij 45 jaar bestaat.

De oefeningen waren tot in de puntjes getraind, de pakjes van de gymnasten waren af, de zaal was ingericht en versierd en dus konden de deuren van de Sporthoeve open voor de vijfhonderd gasten.

De show waarin bijna alle leden - variërend van 4 tot 21 jaar - letterlijk schitterden, had alles wat een bezoeker kan wensen: opzwepende muziek, mooie choreografie, goede presentatie en stijl. Tijdens de Glitter glamour gym bling lieten jong talent, oud talent en trainsters een mix van stijlen zien waarin materiaal als hoepel, bal, touw, lint en knots gecombineerd werden met turn- en jazzballet technieken. Tussen de oefeningen door was er een loterij. Wie een lot kocht om de vereniging te steunen maakte kans op grote hoofdprijzen, zoals een vliegreis.

GTV De Badhoeve kent een lange geschiedenis. In 1962 erkende de Féderation Internationale de Gymnastique ritmisch gymnastiek officieel als een apart turnonderdeel en drie jaar later werd de Badhoevedorpse vereniging opgericht. Het begon allemaal kleinschalig met lessen in de kerk aan de Sloterweg. Op haar hoogtepunt telde de vereniging vierhonderd leden. Momenteel zijn het er tweehonderd. Er is in 45 jaar ritmische gymnastiek echter meer veranderd dan het ledenaantal. De locatie van de trainingen wisselde van de gymzaal van de Burgemeester Amersfoordtschool naar de gymzaal van de Oranjeschool. Later werd geturnd in de gymzaal van de Plesmanschool en werden lessen in Nieuw Sloten georganiseerd. De reglementen van ritmische gymnastiek veranderden elke vier jaar. Momenteel ligt de nadruk meer op lenigheid dan op materiaal. De Badhoeve doorstond veranderingen en obstakels met glans. Zij behoort al jaren tot de Nederlandse top en werd zelfs drie keer betiteld als de beste vereniging van Nederland. Na 45 jaar was het dus echt tijd om alle successen in stijl te vieren.

Een professionele film crew heeft de Glitter glamour gym bling vastgelegd op film. De dvd kan worden nabesteld bij de vereniging.

===================================================================================================================== 

========================================================================= 

 

2 Nederlandse titels GTV De Badhoeve                                    

Sporthallen Zuid te Amsterdam was in juni 2010 het strijdtoneel voor de Nederlandse Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek. De organisatie was in handen van GTV De Badhoeve. Mede dankzij de hulp van vele plaatselijke sponsors werd het een waar spektakel voor deelneemsters en publiek.

Via drie voorrondes hadden de beste gymnastes van Nederland zich geplaatst voor dit NK.  Verdeeld over twee lange wedstrijddagen kwamen er meer dan 200 gymnastes in actie, waarvan 20 Badhoeve-leden. Zij waren zeer succesvol; 2 Nederlandse titels, 4 zilveren medailles en 2 bronzen gingen mee terug naar Badhoevedorp. 

    

De 2A-groep bestaande uit Lisa Snijders, Julienne Zwering, Julia Heres Diddens, Christine Oppedijk, Roxanne Stoffer, Celine Klaphake en Querida Moreno moesten proberen om hun titel van 2009 te prolongeren. Met een uitstekende lintoefening wonnen zij opnieuw verdiend goud.

Ook het duo Amy Caris en Loren Mauer was in vorm. Na een spannende strijd werden zij Nederlands Kampioen op het onderdeel touw. Het Badhoeve-succes werd nog groter doordat Amy met duo-partner Noemy Stoelenga brons won.

Bij de duo-oefening met hoepel was er opnieuw reden tot juichen: Noemy en Loren wonnen hier zilver. Amy en Loren eindigden net naast het podium op de 4e plaats en Femke van Weldam werd met partner Lajla Dros 9e.

In de hoogste categorie, 1A, werd de Badhoeve vertegenwoordigd door Roxanne Stoffer. In haar eerste jaar bij de senioren wist zij zich goed te weren. De 7e plaats was een prima resultaat. 

                                                                                                                                                                    

Clubgenootje Lisa Snijders zorgde voor succes bij de junioren. In 2A won zij de zilveren medaille in het algemeen klassement. In de onderdeelfinales won zij nogmaals 2 keer zilver en 1 keer brons. In deze categorie eindigde Julienne Zwering op de 6e plaats. 

Laura Markus had zich op het nippertje geplaatst voor de finale in 3A, maar was nu in vorm. 3 Uitstekende oefeningen leverden de 5e plaats op. Met duo-partner Tara Jovanovic won zij bovendien brons op het onderdeel touw.

Bij de groepswedstrijd in 1B hadden Nikita en Indira Indijk, Tamara Singer, Julia van Nijkerk en Celine Klaphake zich als medaillekandidaat geplaatst voor deze finale. Helaas speelden de zenuwen parten, waardoor zij genoegen moetsen nemen met de 5e plaats. De Badhoeve-groep in categorie 3 eindigde op de 7e plaats. Voor Amyen Mauer, Noemy Stoelenga en Floor Riensema een prima prestatie, aangezien zij zich als 10e hadden geplaatst. Tenslotte kwamen er nog 2 Badhoeve-leden in actie bij de individuele wedstrijden. Amy Caris wist een prima 7e plaats te behalen in 4A. Celine Klaphake eindigde op een mooie 4e plaats in 2B.

Naast al dit Nederlandse spektakel waren er ook 3 gastlanden. Gymnastes uit Bulgarije, Rusland en Engeland streden om de titel in de Dutch Open. Uiteindelijk was de Bulgaarse Simona Djankova de sterkste bij de senioren en de Russin Ralina Rakipova de beste bij de junioren.

 

Al met al was het een zeer succesvol NK voor de Badhoeve-leden die zich nu gaan voorbereiden op het 45-jarig jubileum dat later dit jaar gevierd zal gaan worden.